Får du 350 gram fisk om ugen? For mange kan det være svært at nå op på de anbefalende mængder fisk på en uge. Fisk, især fede fisk, er fyldt med sunde essentielle omega-3 fedstoffer. Denne opskrift på lakseburger bidrager til, at du kan nå de anbefalede mængder fisk om ugen. Desuden er opskriften også fyldt med kostfibre fra bøffen, rødkålen og fuldkornsbollerne som bl.a. bidrager til en god fordøjelse. At opskriften også er nem at lave, gør det jo bare endnu bedre.
Hvis du vil have mindre brød, så prøv at varme et fuldskornspitabrød i brødristeren, og halvér det. Så har du også en lækker, tynd “over-” og “underbolle”.
Du kan også fylde din burger med andre grøntsager efter årstiden og lave nogle lækre grøntsagsfritter til, fx disse lækre broccolifritter eller pastinakfritter.
Opskriften
2 burgere
Laksebøffer
- 1 dl havregryn
- 1 lille tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld frisk dild
- 1/2 stk rødløg
- 1 stk æg
- 1 spsk citronsaft
- 200 g fersk laks uden skind
- 1/2 spsk olie til stegning
Peberrodscreme
- 1 dl græsk yogurt% (eller andet syrnet mælkeprodukt)
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk honning
- 1 stor spsk revet peberrod
- 1 drys salt og peber
Marineret rødkål
- 100 g rødkål (cirka)
- 1/2 tsk honning
- 1 drys salt
- 1/2 stk citron (saften)
- 2 stk fuldkornsboller
- 50 g frisk spinat
Fremgangsmåde
Blend havregryn, salt, peber og krydderurter i en minihakker eller i en foodprocesser. Tilføj derefter rødløg, æg, citronsaft og laks, og blend det til en fars. Lad farsen stå på køl i 30 min.
Imens farsen står på køl, snittes rødkål fint og honning, salt og citronsaft hældes over rødkålen og det blandes rundt.
Derefter røres græsk yoghurt, mayonnaise, honning, peberrod og salat og peber sammen til en creme og smages til.
Form 2 bøffer af farsen og varm en pande op med olie. Steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side til de er gennemstegte. Varm burgerbollerne og smør dem med peberrodscremen. Kom spinat, laksebøf og marineret rødkål i burgeren og server.