Jeg er ikke typen, der bruger lang tid i køkkenet. Jeg elsker derfor, når jeg falder over både gode og hurtige retter. Her får I en af mine absolutte favoritter; pastaret med kæmperejer, som kan laves på en halv time.
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 5 tomater
- 1 økologisk citron
- 1 chili
- salt
- peber
- 200 g kæmperejer
- 250 g båndpasta (gerne fuldkorn)
- 1 håndfuld bredbladet persille
Fremgangsmåde
Pil hvidløgene og snit dem fint. Flæk chilien på langs og fjern kernerne. Skær chilien i fine stykker. Hak tomaterne i tern.
Varm olien på en pande. Panden må gerne være godt varm, inden hvidløget tilsættes. Tilsæt tomaterne og lad dem simre i cirka fem minutter ved svag varme, til de bliver bløde. Riv lidt af skallen fra citronen og tilsæt den sammen med en smule citronsaft og chilien. Brug den mængde chili, som du selv har lyst til. Rør det sammen og smag til med salt og peber. Sæt pastaen til at koge imens (følg posens anvisning). Tilsæt rejerne i tomatsovsen, mens pastaen koger. Husk ikke at give rejerne mere end et par minutter. Hæld vandet fra, når pastaen er kogt. Bland herefter sovsen og pastaen sammen. Pynt med persille.