Rabarber er i sæson og det skal udnyttes! Rabarber er nemlig et tegn på forår. Måske har du dem i din have? Hvis ikke, finder du dem snart i supermarkeder alle vegne. Køb evt. ekstra og frys dem ned, så har du til senere på året.
I denne dessert får du det syrlige fra rabarber, det cremede fra kokosmælken og det søde fra Rawbite-crumble. Rawbites fungerer nemlig overraskende godt, hvis de bliver bagt – de bliver lækre sprøde og let karamelliserede. Denne opskrift kræver, at du starter i god tid, da de syltede rabarber kræver lidt tid og panna cottaen skal på køl inden, den kan spises.
Ønsker du at lave en vegansk udgave, skal du blot udskifte husblas med fx agar agar.
Denne opskrift er udviklet af søde Sabrina Hørup Jensen. Læs mere om hende og find flere opskrifter lige her.
Se også følgende opskrifter på frisk rabarbersorbet med knas eller denne rabarbercrumle.
//Annonce for Rawbite
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 2 timer / Tilberedning: 30 minutter / I alt: 2,5 time
Syltede rabarber
- 200 g rabarber
- 80 g sødning (sukker, honning, kokossukker)
- 1 dl vand
- 1/4 tsk ren vaniljepulver
Panna cotta
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk sødning (sukker, honning, kokossukker)
- 1/5 tsk ren vaniljepulver
- 2,5 tsk husblas
Andet
- 1 tsk Rawbite Coconut
Fremgangsmåde
Syltede Rabarber
Skær rabarberne i skiver af ca ½ cm tykkelse og læg dem i en bøtte der kan tåle varme.
Kog vand, sødning og vaniljepulver op og lad det koge i et par minutter til sukkeret er smeltet. Hæld den varme sirupslage over rabarberne og lad dem trække et par timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet.
Panna Cotta
Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min
Kom kokosmælk, vaniljepulver og sukker i en lille gryde og varm det op til det begynder at dampe
kraftigt, lige inden det koger. Smag til om der ønskes mere sødning. Tag gryden af varmen. Knug det overskydende vand af husblassen og rør det ud i den varme kokosmælk. Hæld massen i de ønskede glas eller forme. Her er brugt en silikoneform.
Stil panna cottaen på køl i et par timer til den er stivnet. Hvis man ønsker at kunne vende dem ud, hjælper det at fryse dem i ca en time, så er de nemmere at få ud af formen. De skal da lige tø op inden servering.
Smuldr Rawbiten helt fint på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det ca. 7 min på 150 g til det er gyldent. Lad det køle af. Server panna cottaen med de syltede rabarber og Rawbite knas 🙂