Er du bekendt med din indre syre/base balance?
Alkaline betyder basisk og handler om at spise og leve på en måde, som holder din krop og dens cellevæv i pH-balance og fri for unødvendig syre.
Denne opskrift på kernesunde weekendboller er fra bogen, ALKALINE KITCHEN – Fra sur til sund på 21 dage som Carrotsticks PA & SoMe Coordinator, Caroline Maarslet, har udgivet i samarbejde med Bettinna Delfs.
Bollerne er tæt på basiske, da opskriften ikke indeholder mel, æg og mælk som ofte er almindelige ingredienser i bagværk. Nævnte ingredienser er sure for maven og derfor er denne opskrift udviklet med fokus på at kroppen ikke får for meget syre. Opskriften har været under udvikling i flere år og er blevet justeret løbende, så der er altså ikke en finger at sætte på disse lækre, basiske hjemmebagte boller. Glæd dig til at sætte tænderne i dem – weekend eller ej 🙂
Med opskrifterne i bogen ALKALINE KITCHEN – Fra sur til sund på 21 dage, vil vi (red. Caroline og Bettinna) gerne inspirere dig til en basisk livsstil som skal være:
Sundt: Opskrifterne afspejler det ideelle syre-base-forhold. Det vil sige 75 % basedannende og 25 % syredannende fødevarer, hvilket fremmer det bedst mulige helbred og udsætter alderdom og sygdom, så du kan holde dig sund og rask hele livet. Alkaline kosten er den bedst dokumenterede anti-age kost.
Simpelt: Vi har udviklet opskrifterne med så få ingredienser som muligt for at maden er nem og hurtig at tilberede. Retterne er overskuelige at lave – derfor ingen undskyldninger for ikke at gøre noget godt for dig selv
Smagfuldt: Vi har ikke sparet på urter og krydderier – mad som smager af noget, gør dig hurtigere mæt. Krydderier og urter giver retterne liv, smag og variation samtidig med, at de fungerer som naturlig medicin for kroppen. Krydderier og urter er stærkt inflammationsdæmpende.
Læs også VIL DU VÆRE SUND, GLAD OG SLANK, SÅ ER ALKALINE I DEN GRAD VÆRD AT SE NÆRMERE PÅ!
Opskriften
12 stk.
Ingredienser
- 1 dl chiafrø
- 2 dl havregryn
- 3 spsk loppefrøskaller/HUSK
- 1 drys himalayasalt
- 1/2 pakke gær
- 5-6 dl vand
- 2 spsk olivenolie
- 100 g boghvede
- 100 g amarant
- 50 g mandelmel
- 150 g havremel
- 1 tsk honning
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde:
- Bland chiafrø, havregryn, HUSK, himalayasalt, vand og gær i en skål.
- Lad ovenstående trække 10 min. og rør dernæst i 3 min. i mixer.
- Tilsæt: 100 g boghvede, 100 g amarant, 50 g mandelmel, 150 g havremel (og evt. 1 tsk honning)
- Rør i 4-5 min. Dejen skal være som tyk havregrød. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt vand under omrøringen.
- Form bollerne med lidt vand på hænderne og sæt dem direkte på en bageplade.
- Lad dem hæve i 1 time, bag dem ved 190 grader i 35 minutter. Brug varmluft.