Dette er en lækker, cremet og mild suppe, som er ultranem at lave! Det er en god idé at bruge frisk timian til suppen, da det giver den allerlækreste smag 🙂
Servér suppen med lækkert brød. Prøv eksempelvis disse super nemme og lækre kerneknækbrød, Nadjas grove focaccia med rosmarin eller Tines hurtige, nemme og dejlige grovboller.
Find også inspiration til flere lækre glutenfri opskrifter i vores app under “kostplaner”.
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 2 store løg
- 1 fed hvidløg
- 6 store kartofler
- 0,5-1 L vand
- 1 grøntsagsbouillon (terning)
- 1 håndfuld frisk timian
- 0,5 stk appelsin, saften (kan udelades)
- salt og peber
Fremgangsmåde
Skær løgene groft og skær hvidløget i mindre stykker.
Kom begge dele i en gryde svits det i olivenolie.
Kom kartoflerne i og og tilsæt vand nok til at det næsten dækker kartoflerne.
Kom en bouillonterning i.
Kog grøntsagerne i ca. 20 minutter og hæld derefter lidt af kogevandet fra i en skål.
Blend kartoflerne med den friske timian og tilsæt det overskydende kogevand lidt efter lidt, til kartoffelsuppen har den ønskede konsistens.
Slut af med at smage til med salt og peber og lidt frisk appelsinjuice.