En lækker, simpel og fin dessert – og så er den oven i købet et sundt alternativ til de mange energitætte og kalorieholdige desserter.
Hovedingrediensen i denne dessert er det skønne, fedtfattige islandske mælkeprodukt skyr. Skyr har en lav fedtprocent (0,2 %) og et meget højt indhold af protein (11 %), hvilket gør produktet til en genial ingrediens, når man ønsker at skabe et sundere alternativ til de ofte meget kalorieholdige desserter.
Det høje indhold af protein i skyr bidrager til, at produktet er mættende. Hvilket giver denne velsmagende dessert endnu en bonus!
Sidst men ikke mindst vil jeg lige gøre opmærksom på, at skyr, på grund af sin konsistens og det lave fedtindhold også fungerer som et glimrende alternativ til cremfraiche. Derudover kan skyr spises som yoghurt (eksempelvis med mandler, banan og en smule honning på – uhm!).
Tip: Frosne bær kan også bruges, men da de efter fødevarestyrelsens anbefalinger skal koges først, bliver desserten ikke lige så fin af udseende.
Opskriften
1 portion
Ingredienser
- 1-1,5 dl skyr naturel
- 2 spsk fløde
- 1 dl blandede friske bær
- 1-3 tsk rørsukker
Fremgangsmåde
Skyr lægges i bunden af skålen. Fløden hældes over og bærerne fordeles på toppen. Strø rørsukker ud over bærerne – juster mængden efter bærrenes syrlighed. Pynt eventuelt med mynteblade.