Hotdog er en spise, som vi ikke kan komme udenom. Selvom diverse pizzeriaer og burgerrestauranter giver pølsevognen og dermed hotdogen kamp til stregen, så er hotdogen stadig en kærkommen del af dansk kultur. Især hen over sommeren genopstår hotdogen i al sin pragt, når der grilles pølser og brød i det danske sommerland. De sidste par år er hotdogen gået hen og blevet meget populær, men nu i en nyere og mere eksperimenterende udgave, de såkaldte gourmethotdogs. Her er det klassiske tilbehør byttet ud med nye og anderledes ingredienser, som ikke minder om den hotdog, vi kender fra pølsevognen.
Denne udgave er dog fuldstændigt som den klassiske med alt det kendte tilbehør. Dog er brødet lavet med en blanding af grahamsmel og hvedemel for at gøre den en smule mere mættende og samtidig en smule sundere.
Det skal du bruge
Pølsebrød (se opskrift nedenfor)
Gode pølser
Ketchup
Sennep
Ristede løg
Rå løg
Syltede agurker
Opskriften
12 stk
Ingredienser
- 3 dl lunkent vand
- 1 dl mælk
- 50 g gær
- 1/2 dl olivenolie
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1/2 tsk kardemomme
- 150 g grahamsmel
- 350 g hvedemel
- mælk til at pensle med
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt derefter mælk, olie og æg.
Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker i gærblandingen.
Rør nu hvedemel i og ælt til sidst til dejen til den er smidig. Lad dejen hæve i en skål i 30-40 minutter.
Form derefter 12 aflange pølsebrød, brug en smule olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel, da det sikrer, at brødene ikke bliver tørre.
Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter. Pensl med mælk og bag i en forvarmet ovn ved 190 grader i omkring 15-18 minutter.
Server pølsebrødene som hotdogs. Jeg er kommet med mit forslag til tilbehør, men det kan man gøre, som man selv vil.