Når solen skinner og ferien rigtig skal nydes, er en hjemmelavet is-latte en lækker, kølende og opkvikkende forfriskning.
Det dejlige ved selv at lave din is-latte er, at du selv kan styre hvad der kommer i den. Både hvad angår sukker/sirup og mælketype – og faktisk også kaffe.
Det er en god idé, at du vælger de magre mælketyper for at begrænse dit indtag af mættet fedt mest muligt. Magre mælketyper er eksempelvis skummetmælk (0,1% fedt) og minimælk (0,5% fedt). Men hvis du kun sjældent drikker cafe latte eller is-latte, kan det være fint at “skeje ud” og bruge letmælk eller endda sødmælk. Så bliver den bare lidt mere cremet!
Opskriften
1 person
Ingredienser
- 1 håndfuld kaffeisterninger
- 2 dl mælk
- 1 lille kop espresso eller alm. kaffe
- 1 tsk agavesirup eller anden sødme
Fremgangsmåde
Lav først kaffeisterninger ved at lave en lille kande kaffe og lade den køle af.
Hæld kaffen over i en isterningebakke og stil den i fryseren.
Kaffeisterningerne forhindrer at din is-latte bliver vandet/tynd i smagen, når isen begynder at smelte. Kaffeisterningerne er med til at gøre din is-latte ekstra lækker.
Lav ca. en halv kop kaffe og lad den afkøle.
Fyld et glas med kaffeisterninger og hæld den afkølede kaffe over isterningerne.
Fyld mælk i glasset til det er næsten fyldt. Tilsæt eventuelt 1 teske agavesirup eller lignende og rør rundt. Server eventuel med sugerør.