Sommeren er over os, og for de fleste betyder det mere tid og mere overskud. Noget af den ekstra tid kan med fordel bruges i køkkenet, hvor man kan springe ud i retter, som er for tidskrævende i en travl hverdag. Herunder kommer en opskrift på hjemmelavet ravioli med flødesauce, der passer perfekt til en sommeraften på terrassen sammen med et køligt glas hvidvin. Denne herlighed er selvfølgelig ikke verdens sundeste ret, men engang imellem skal der være plads til både hvede og fløde. Med en god salat til, og en måske løbetur dagen efter, kan man tilføje lidt sundhed.
Velbekomme!
Kilder: Opskriften er inspireret af Valdemarsro.dk
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 300 g durumhvedemel
- 3 stk æg
- 1 spsk olivenolie
- 1 drys salt
- 3/4 dl piskefløde
- 1/4 dl hvidvin
- 1 drys salt
- 1 drys peber
- 1 håndfuld purløg
Fremgangsmåde
Ravioli
Hæld melet ud på bordet. Lav en fordybning i det med en spiseske. Slå derefter æggene ud heri. Pisk æggene med en gaffel, og rør derefter melet ind i æggemassen. Ælt dejen, og rul den så tynd som muligt med en kagerulle. Laks og spinat hakkes i små stykker og blandes med ricotta, et presset fed hvidløg, salt og peber. Når fyldet er lavet, udstikkes små cirkler i dejen med et rødvinsglas. I hver cirkel kommes en lille klat fyld. Luk cirklen og pres med en gaffel langs kanten. Raviolien koges i cirka 3-4 minutter i rigeligt vand.
Raviolien kan spises som den er med en klat smør eller en hjemmelavet pesto, men man kan også, som vi gjorde, lave en god flødesauce til.
Flødesauce
Sæt en stegepande over ved medium varme. Hæld piskefløden og hvidvinen i, når den er varm. Tilsæt derefter purløg. Smag til med salt og peber til sidst.