Havregrynskugler! Klassikeren jeg ikke kender nogen, der ikke kan lide. De små lækre kugler smager af barndom for mit vedkommende og er gjort sundere i opskriften her, ved at jeg har skruet ned for sukkeret og op for havregrynene.
Prøv også: Krydrede dadelkugler
Godt nok er de stadig kalorietætte og med sukker, men havregrynene bidrager med bl.a. protein og kostfibre og så mætter de også godt, så man kan nøjes med at nyde et par stykker.
Opskriften
Cirka 28 styk
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 0 min. / I alt: 20 min.
Ingredienser
- 200 g havregryn (grove/fine)
- 50 g kokosolie/smør
- 100 g sukker/sirup/honning
- 2 spsk kakao
- 2 tsk instant kaffe
- evt. vand (alt efter konsistens)
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Opløs instant kaffen med lidt vand og bland alle ingredienserne sammen.
Hvis ‘dejen’ er for tør, så hæld lidt vand i. Det afhænger af, hvad du har brugt til at søde med.
Rul til kugler med hænderne og rul eventuelt nogle af dem i kokosmel, chiafrø eller noget tredje.
Sæt dem på køl, så de er med ekstra bid, når de skal nydes.