En god ostemad bliver kun endnu bedre med denne søde, vaniljeprikkede gulerodsmarmelade. Selvom den kræver lidt arbejde, lover vi, at det er hele processen værd.
Denne opskrift er fra vores bog “GULERØDDER” og findes kun på vores app, som også indeholder kostplaner til vægttab og opskriftssamlinger. Du kan downloade den via linket nedenfor 🙂
Opskriften
1/2 liter
I alt: +60 minutter
Ingredienser
- 1 stor appelsin
- 2,5 dl vand
- 500 g gulerødder
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 2 dl vand
- 250 g sukker
- 1 brev melatin eller lignende til marmelade
- 1/2 tsk Atamon
Næringsindhold
Kalorier
5515
Kulhydrat
303g
Protein
6g
Fedt
3g
Fremgangsmåde
- Skræl appelsinskallen af appelsinen i strimler og brug en skarp urtekniv til forsigtigt at skrabe så meget af den hvide hinde af som muligt. Kom strimlerne og 2,5 dl vand i en gryde og kog dem i 5 minutter. Skift vandet og lad dem småsimre i 45 minutter for at koge alle bitterstofferne ud af skallen. Tag strimlerne op ad vandet og skær dem i passende stykkerne.
- Skold 1-2 patentglas med kogende vand, så de er klar til marmeladen.
- Skær resten af den hvide skal væk fra appelsinen og skær appelsinfileterne fri af hinderne. Hak appelsinkødet groft. Riv gulerødderne groft.
- Kom alle ingredienserne, undtaget sukker, melatin og Atamon, i en ny gryde og kog det op. Lad blandingen småsimre i 20 minutter. Tilsæt sukkeret og kog videre i ca. 20 minutter, til blandingen er transparent. Tilsæt melatin efter anvisning på posen.
- Tag marmeladen af varmen og tilsæt 1/2 tsk Atamon (det er vigtigt, at blandingen ikke koger, når der kommer Atamon i). Hæld derefter marmeladen på de skoldede glas, luk til og sæt på køl.