På min liste over små hverdagsglæder står nybagt brød i alle afskygninger; nybagte boller til morgenmaden, nybagt rugbrød eller nybagt brød til suppen. Selvom lyst brød smager godt, skal der helst være nogle kostfibre i brødet, især hvis man ofte spiser brød. Fibre gør, at brødet mætter mere og giver maven og tarmen noget at arbejde med. Du kan læse mere om fibre her.
I dette focacciabrød, er noget af det lyse hvedemel blev erstattet med grovere mel. Her kommer opskriften på et stort brød.
Opskriften
1 stort brød, ca 12 skiver
I alt: 1 t og 30 min.
Ingredienser
- 25 g gær
- 3,5 dl vand
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 5 dl hvedemel
- 4 dl grahamsmel eller andet fuldkornsmel
- 1 drys frisk eller tørret rosmarin
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt derefter olie og mel og ælt dejen.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Ælt herefter dejen og bred den ud på en bageplade med bagepapir på.
Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
Hæld olie, salt og rosmarin på brødet og bag det i ovnen ved 225 grader i 20-25 minutter.
Uuuhm…. 🙂 Så lækkert et brød.. tak for det og tak for alle de andre lækre opskrifter!
Ha en Dejlig dag
Hej Natasja
Tak skal du have! Og tak fordi du følger med 🙂 🙂
Mange hilsner
Marie
Simpelthen det lækreste brød ? Elsker det er så blødt indeni og sprødt udenpå. Kan klart anbefales. Muuuuums ???
Hej Bettina
Så skønt at du kan lide brødet, jeg er også selv fan af det! 🙂
Mange hilsner
Marie Klee
Ville man kunne bruge opskriften og så bare forme det som boller og bruge til sandwich brød? 🙂
Hej Line,
Det er jeg ret så sikker på 🙂 🙂
God fornøjelse med det!
Mange hilsner
Marie
Jeg skal bruge brødet til at lave sandwich af, men kan man godt bage det lørdag aften fx, og er det så stadig frisk og lækkert om søndagen, hvor jeg skal bruge det? 🙂
Hej Rikke
Ja, det tror jeg sagtens at du kan! 🙂 //Cecilie
Hvor stor er bageplade en du har brugt
Hej Anne
Det er bare en almindelig bageplade størrelse 🙂