I starten af måneden satte vi fokus på “meatless monday” og her kommer endnu et bud på hvad sådan en ret kan bestå af.
Lasagne er noget alle kan lide og retten kan varieres i det uendelige – også uden kød! Opskriften er inspireret af denne, der er en af de mange fantastiske opskrifter fra “Sæson”. På trods af manglen på kød, er denne grøntsagslasagne fuld af smag og sprængfyldt med vitaminer! Den kræver lidt længere tilberedningstid end den klassiske version med diverse hjælpemidler (Knorr, Dolmio mv.), men har du først givet dig i kast med den, er jeg overbevist om, at du vil synes lige så godt om den som mig 😉
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 250 g frossen spinat
- 250 g ricotta el. hytteost
- stk salt og peber
- 1 stk squash i tynde skiver
- 1-2 stk peberfrugt i strimler
- 1 pakke revet mozzarella
- stk fuldkornslasagneplader
Tomatsauce
- 1 spsk olivenolie
- 2 stk hakkede løg
- 2 fed knust hvidløg
- 1 stk stor, grovtreven gulerod
- 1 spsk reven citronskal
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 tsk oregano el. basilikum
- 1 knsp sukker
- 1 tsk eddike
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Tø spinaten op og knug den for væde. Rør spinaten med ricottaen og smag til med salt og peber. Steg løg og hvidløg i olivenolien, tilføj reven gulerod og steg videre et par minutter. Tilføj citronskal og hakkede tomater og lad tomatsaucen snurre tyk under omrøring. Smag til med sukker og eddike.
Læg lasagneplader i bunden af et ildfast fad og dæk bunden med ca. halvdelen af tomatsaucen. Læg et lag af peberfrugt og squash og derefter en ny omgang lasagneplader. Læg herefter spinat-ricottablandingen på og evt. rester af squash og peberfrugt. Slut af med resten af tomatsaucen.
Lad lasagnen trække en halv times tid inden den bages i ovnen ca. 45 minutter. Når der er 10 minutter tilbage tages lasagnen ud og den drysses med reven mozzarella. Lad osten smelte på lasagnen de sidste 10 minutter i ovnen.
Server med en grøn salat og groft flute. Mmmh!