Jeg er personligt en stor fan af pandekager, både de sunde og mindre sunde. For nyligt prøvede jeg en ny opskrift på ærtepandekager, som jeg synes, var rigtig god. For at optimere sundhedsværdien lidt, så prøvede jeg mig lidt frem, og det endte med denne opskrift.
Grøntsagspandekager
Ærtepandekagerne er gode både til morgenmad og som dessert, da ærterne er med til at gøre pandekagerne søde og fugtige. Du kan også bruge andre typer grønt i dine pandekager. Prøv for eksempel vores gulerodspandekager.
Jeg nyder dem med honning og en god kop grøn te.
Velbekomme!
Opskriften
Cirka 10 stk. afhængig af størrelsen
Ingredienser
- 1,5 dl ærter (både fra frost og friske kan bruges)
- 2 æg
- 100 g rugmel eller grahamsmel
- 50 g hvedemel
- 3 dl mælk
- 1 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
Hvis du bruger ærter fra frost, så tag dem ud af fryseren lidt før, du går i gang, så det værste væde kan dryppe af.
Blend ærterne med en stavblender. Bland resten af ingredienserne sammen med ærterne – enten med et piskeris eller stavblender. Kom smør eller olie på din pande, og sørg for at den er godt gennemvarmet, inden du kommer den første pandekage på. Steg cirka 1-2 minutter på hver side. Jeg laver pandekagerne med en diameter på cirka 10 centimeter.