En pizza behøver bestemt ikke være fed og snasket for at smage godt. Prøv denne fuldkornspizza med røget laks, som smager mindst ligeså godt, hvis ikke endnu bedre end den fra pizzamanden på hjørnet. I denne version er bunden lavet på fuldkornsmel, så den indeholder en masse kostfibre og derfor mætter langt bedre, end den helt hvide af slagsen.
Fyldet består af røget laks, som er rig på både omega 3-fedtsyrer og D-vitamin. Især D-vitamin får vi ikke så meget af i vintermånederne på grund af den begrænsede sol. Det er derfor vigtigt at spise en masse fisk. Fyr op for en masse rucola eller suppler med en god salat, hvis det sal være endnu sundere.
Opskriften
1 pizza
Ingredienser
- 25 g gær
- 3½ dl lunkent vand
- 1 spsk groft salt
- ½ dl olivenolie
- 350 g hvedemel
- 200 g grahamsmel
- 50 g fuldkornsmel
- 100 g røget laks
- 1 stk frisk mozarellaost
- 1/4 dåse flåede tomater
- stk rucola
Fremgangsmåde
Smuldr gæren ud i det lunkne vand, og rør i det, til det er opløst. Tilsæt derefter vand og olie. Rør mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne. Ælt dejen glat og smidig. Læg dejen i en skål og lad den hæve i cirka en time. Rul derefter dejen ud og fordel de flåede tomater, mozzarella og røget laks over dejen.
Bag pizzaen i 25 minutter på 225 grader. Servér med masser af frisk, skyllet rucola som topping.