Disse fuldkornspølsehorn er helt geniale til madpakken, og så smager de rigtig godt!
Fuldkornspølsehorn er et sundere alternativ til de pølsehorn, man kan købe rundt omkring i skolekantiner og på tankstationer. Det at du bruger fuldkornsmel, når du bager dine pølsehorn, er med til, at de mætter langt mere end pølsehorn, der er bagt udelukkende på hvedemel.
Tip! Dem, jeg ikke spiser, når de er nybagte, plejer jeg at fryse ned. På den måde er de lige til at tage op og putte i madpakken – de kan fint nå at tø op i køleskabet natten over.
Personligt foretrækker jeg at lave dem med kyllingepølser, men det er selvfølgelig smag og behag.
Opskriften
32 stk.
Ingredienser
- 16 pølser (32 halve)
- 50 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 100 g smør
- 2 dl skyr (eller andet syrnet mælkeprodukt)
- 2 tsk salt
- 2 æg
- 350 g hvedemel
- 500 g fuldkornsmel
- 2 spsk mælk (kan undlades)
- 1 dl sesamfrø (kan undlades)
- ketchup
Fremgangsmåde
Smelt smørret og bland det sammen med skyr. Opløs gæren i lunkent vand. Bland gær- og smørblandingen sammen. Tilsæt salt og rør et æg i ad gangen. Tilsæt melet og ælt godt. Lad dejen hæve i 45 minutter.
Slå dejen sammen og del den i 4 lige store dele. Rul hver del ud som en lille, tynd, rund pizza. Skær herefter ”pizzaen” ud i 8 trekanter/stykker. Læg en stribe ketchup og en halv pølse i den brede ende af stykket. Rul dejen stramt om pølsen og placér pølsehornet på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad pølsehornene efterhæve i cirka 30 minutter.
Pensl pølsehornene med mælk og drys en smule sesamfrø på. Bages ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Der bliver cirka til to bageplader. Bag en plade ad gangen for at være sikker på, at brødene bliver jævnt bagt.