Dadler har en dejlig naturlig sødme, fordi de har et naturligt indhold af frugtsukker. Deres sødme gør sig perfekt til bagning og ved netop at bruge dem hertil, kan du faktisk spare din kage for omkring 150-200 gram sukker. Hvis du skal bruge dadelpureen i en kage, så lav først dadelpuréen, så den kan afkøle, mens resten af ingredienserne til kagen klargøres.
Opskriften
1 glas
Ingredienser
- 250 g dadler
- 1 vaniljestang
- vand
Fremgangsmåde
Udsten dadlerne og kom dem i en gryde. Tilsæt vand, så det næsten dækker dadlerne. Flæk vaniljestangen på langs og tag kornene ud. Put både korn og vaniljestang ned til dadlerne, og lad det koge under låg. Jo mere det får lov at koge ind, des mere fordamper vandet, og jo sødere bliver massen. Når massen er lind tages vaniljestangen op og massen blendes til en blød puré. Lad det køle af og hæld det eventuelt på et opbevaringsglas – du kan sætte resten i køleskabet, hvor det kan holde sig i en til to uger.