Dahl er en indisk linsegrød, som smager helt fantastisk. Det er comfort food, når det er bedst. Hvis du ikke gider at bruge timer i køkkenet, men alligevel har lyst til god mad, så er dahl den perfekte løsning. Du skal ikke hakke og snitte en hel masse grøntsager, så det meste af tiden passer retten sig selv. Det er en ret med meget smag i fra både ingefær og chili, men hvis du ikke er til krydret mad, kan du bare skrue lidt ned for mængden af disse.
Tip: Hvis du ønsker at tilsætte flere grøntsager til retten, smager det godt med både gulerødder og squash.
Opskriften
6 personer
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 30 min. / I alt: 40 min.
Dahl
- 400 g røde linser
- 3 dåser flåede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- 3 fed hvidløg
- 1 1/5 stk chili
- 2 spsk ingefær
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk karry
Raita
- 2 dl skyr
- 1/2 dl mangochutney
- 1 tsk revet ingefær
- stk friskhakket ingefær
- stk mynte
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Dahl
Hak chilien fint, og riv ingefæren. Svits dem sammen med presset hvidløg, karry og spidskommen i cirka et minut. Skyl de røde linser og tilsæt dem samt kokosmælk og flåede tomater. Lad retten koge op, og lad den derefter simre i cirka en halv time, indtil den har nået den ønskede konsistens.
Raita
Bland skyr med mangochutney. Skræl ingefæren og riv den fint. skyl og hak derefter mynten og bland begge dele med de resterende ingredienser.
Server med indisk naanbrød.