Hyggelige chokoladehapsere til, hvis du mangler lidt variation fra den neutrale plade mørk chokolade. Chokoladen her er nemlig blevet piftet lidt op med diverse tørrede frugter og nødder. Den mørke chokolade er smeltet om på ny og blevet forvandlet til små chokoladehapsere. En lækker eftermiddagssnack til kaffen, eller hvis du får gæster.
Du kan bruge lige præcis de ingredienser, du holder allermest af. Kun fantasien sætter grænser 🙂
Tip: Hvis du er til salt kombineret med sødt, så drys en lille smule flagesalt ovenpå chokoladehapserne.
Opskriften
10-12 stk.
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade, 70%
- 1 håndfuld blandede tørrede bær fx gojibær, abrikoser, blåbær, tranebær, papaya, kokosflager osv.
- 1 håndfuld blandede nødder, frø og kerner fx mandler, valnødder. chiafrø, pistacie, græskarkerner, hampefrø osv.
Fremgangsmåde
Bræk din chokolade i stykker, og smelt det over et vandbad.
Hak imens dine ingredienser i mindre stykker, så de er klar til pynt.
Find et stykke bagepapir frem. Tag den smeltede chokolade og brug en teske til at ligge en klat på bagepapiret og smør det ud, i en rund facon.
Top med dine favoritter. Lad det afkøle.