Yet again vil vi dele en opskrift fra bogen Grønt, i dag med broccoli som hovedingrediens. Dagens opskrift lyder: Broccolisalat med tørrede frugter og pecannødder.
Bogen Grønt indeholder opskrifter, der er super nemme at gå til. Ingredienserne kender man, og det er ikke nødvendigt at skulle ned i en special- eller helsebutik… der måske ikke lige ligger rundt om hjørnet.
Dagens opskrift er en af de sundere broccolisalater – ingen bacon eller mayonnaise. Men du kan også prøve denne lækre broccolisalat med æbler og hasselnødder.
Fif til indkøbslisten
- De tørrede frugter behøver ikke at være blåbær og abrikos, du kan sagtens vælge andre, eller hvad du nu har i skabet. Det smager osse skønt med friske blåbær.
- Med hensyn til nødder, kan du også snildt vælge andre
- Gør det nemt fra dig selv, det er helt okay at vige fra en opskrift, brug den som inspiration og vær kreativ
Det fine fad på billedet er i øvrigt en reklamegave fra Bungalow.dk
Opskriften
4 portioner
Ingredienser
- 1 broccoli
- 0,5 stk snittet kål
- 0,5 stk snittet spidskål
- 1 stk rødløg
- 1/4 dl friskpresset citronsaft
- 0,5 dl olivenolie
- salt
- peber
- 50 g friske eller tørrede blåbær
- 50 g tørrede abrikoser
- 50 g pecannødder
Fremgangsmåde
Del broccolien i små buketter og bland med grønkål samt rødløg.
Rør marinaden af citronsaft, olivenolie, salt og peber.
Hæld marinaden over grøntsagerne og bland godt. Lad det trække i 30 minutter.
Hak pecannødderne groft og skær abrikoserne i strimler.
Bland salaten med blåbær, abrikos og nødder.