Kartofler er noget vi danskere sætter pris på. Jeg har valgt at lave en sprød version af retten, med et ekstra skud vitaminer, en anelse mindre fedt, men både umami, sødt og syrligt i dagens anledning. Samtidig er retten stadig budget-venlig og let at gå til i de travle hverdage.
Velbekomme!
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 4 store bagekartofler eller 8-10 alm. kartofler
- 1/2 broccolihoved, i små buketter
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- 1/2 L olie, eksempelvis rapsolie
- 1/2 stk persillerodfrugt, revet i strimler
- 1/2 stk rødbede, revet i strimler
- 1 stk løg
Fremgangsmåde
Sæt kartofler til at koge, og put små buketter broccoli i vandet de sidste 5-8 minutter. Hæld derefter vandet fra, knus hvidløg og kom smør i gryden og knus det hele til en grov mos. Put eventuelt i små ovnfaste skåle, og bag dem 10-15 minutter i ovnen ved 200 grader, så de får en sprød skorpe på toppen.
Bring en gryde med olie i kog (jeg bruger gerne rapsolie da det er smagsneutralt). Riv strimler af persillerod og rødbede, eller eventuelt andre rodfrugter, og kom en spsk af gangen i den kogende olie. Lad dem ligge et øjeblik, tag dem herefter op med en pincet og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Herefter har du lækre sprøde syrlige rodfrugtchips.
Kom lidt smør på en pande og steg løgene som det sidste.
Så er der serveret! Knuste broccoli-kartofler med hvidløg, løg og sprøde syrlige rodfrugtchips. 🙂