Her får du opskriften på en super simpel salat, som på bedste vis tydeliggør, hvor få ingredienser, der egentlig skal til for at lave en velsmagende salat. Den er perfekt til de dage, hvor der skal grønt på bordet, men hvor det godt må gå lidt hurtigt. Den kan både bruges til kød og fisk eller bare sammen med noget brød og en god hummus. Jeg har brugt friske bønner til denne, men man kan også sagtens bruge bønner fra frost. Her er kogetiden dog kun fire til seks minutter.
Det smukke fad på billedet er i øvrigt en reklamegave fra Bungalow.dk
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 200 g bønner
- 100 g tomater
- 1 stk løg
- ca. 40 g feta
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk eddike
- 1/2 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk honning
- 1 drys salt og peber
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Kom vand i en gryde, og bring det i kog.
Nip bønnerne og kom dem derefter i det kogende vand. Kog dem i seks til otte minutter – der skal stadig være lidt bid i.
Hak løget fint og skær tomaterne i halve eller i både alt efter størrelsen på dem.
Anret på et fad og drys fetaen ud over.
Lav til slut en olie-/eddikedresseing af olivenolie, eddike, honning, dijonsennep samt salt og peber. Hvis du ikke orker at lave din egen olie-/eddikedressing, kan du bruge balsamico i stedet.
Tip: Hvis ikke feta er noget for dig, kan det undlades eller skiftes ud med bøffelmozzarella