Bananbrød & friske jordbær er en opskrift udviklet med fokus på at styrke tarmfloraen.
I artiklen Kend dine tarmbakterier kan du læse om tarmfloraens betydning for sundhed og velvære. Tarmbakterier og deres sammensætning siges at have en stor sammenhæng med vores immunforsvar, hjerne og en række sygdomme.
Spis tarmen i topform
Grøntsager, frugt, fibre og sunde fedtstoffer er gode kilder til et tarmboost. Tarmbakterierne udnytter nemlig antioxidanter og fibre til at vokse sig i antal og beskytte dig mod sygdomme.
Du vil opleve at være mindre oppustet, have bedre afføringsmønstre og generelt bare have mere energi samt bedre humør i hverdagen.
Frugt, nødder & mørk chokolade
Her har vi især et tarmboost der kan noget! Disse ingredienser bidrager i høj grad med gavnlige antioxidanter og fibre, som i kombination med hinanden altså udgør et festmåltid for dine tarmbakterier.
Chokolade? Ja den er god nok – mørk chokolade er springfyldt med fibre og antioxidanter, som tarmbakterierne udnytter til at fremme din sundhed. Effekten af kakaobønnens antioxidanter forstærkes i sammendrag med tarmbakterier, så det bedre optages i kroppen. Antioxidanter nedslår inflammation og kan derfor bekæmpe sygdomme og ubalancer i kroppen.
Nødder og frugt er rigtig gode kilder til kostfibre og nødder bidrager endda med en masse gode vitaminer & mineraler såsom E- og B vitamin, jern, kalk, kalium og magnesium. Hakkede nødder er ligeledes et næringsfyldt alternativ til hvedemel i diverse brød- og kageopskrifter.
Kostfibrene benytter nogle bestemt typer tarmbakterier som energikilde til at udvikle kortkædede fedtsyrer, der styrker immunforsvaret og bidrager med anti-inflammatoriske egenskaber.
Bananbrødet er smagsneutralt og kan bruges på flere måder, da det ikke skal opfattes udelukkede som en dessert. Spis én skive bananbrød som mellemmåltid/snack eller brug brødet sammen hummus til brunch eksempelvis.
Læs også disse opskrifter der er specielt udviklet til at styrke tarmen:
Opskriften
10 skiver
Ingredienser
- 3 stk modne bananer
- 100 g hasselnødder
- 4 stk æg
- 30 g kokosmel
- 2 spsk fiberHUSK/loppefrøskaller
- 1 knsp kanel
- 1 tsk salt
- 1 knsp kardemomme
- 1 tsk vaniljepulver
- 50 g chokolade (min. 70%)
- Friske jordbær
Næringsindhold
Per skive:
Kalorier
175
Fedt
11g
-Mættede fedtsyrer
3,6g
-Monoumættede fedtsyrer
5,6g
-Polyumættede fedtsyrer
0,9g
Kulhydrat
13,5g
-Sukkerarter
8,5g
-Kostfibre
2g
Protein
4,6g
Salt
0,7g
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 170 grader (varmluft)
- I en skål blendes alle ingredienser (minus chokoladen) med en stavblender
- Hak nu chokoladen groft og bland stykkerne i dejen
- Dejen placeres i en lille rugbrødsform (ca. 20 cm)
- Bag dejen i ovnen i ca. 45 minutter og hold øje med brødet, så det ikke bliver for mørkt på toppen
- Tag brødet ud hvorefter det køles af i ca. 10 min inden servering
- Serveres med friske jordbær
Opskriften
10 skiver
Ingredienser
- 3 stk modne bananer
- 100 g hasselnødder
- 4 stk æg
- 30 g kokosmel
- 2 spsk fiberHUSK/loppefrøskaller
- 1 knsp kanel
- 1 tsk salt
- 1 knsp kardemomme
- 1 tsk vaniljepulver
- 50 g chokolade (min. 70%)
- Friske jordbær
Næringsindhold
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 170 grader (varmluft)
- I en skål blendes alle ingredienser (minus chokoladen) med en stavblender
- Hak nu chokoladen groft og bland stykkerne i dejen
- Dejen placeres i en lille rugbrødsform (ca. 20 cm)
- Bag dejen i ovnen i ca. 45 minutter og hold øje med brødet, så det ikke bliver for mørkt på toppen
- Tag brødet ud hvorefter det køles af i ca. 10 min inden servering
- Serveres med friske jordbær