Denne appelsincarpaccio er et dejligt, frisk indslag på middagsbordet – og især til jul. Server den som tilbehør til kød, eller brug den som en sundere snack, som et alternativ til slik eller til andre desserter.
Server den fx også med sukkernødder, hvis det skal være ekstra lækkert! De søde nødder er nemlig et utrolig godt pift til de syrlige appelsiner. Egentligt er der ikke dét, som sukkernødder ikke kan pifte op 😉
Både ahornsirup og mørk sirup fungerer super i opskriften. Deres smagsnuancer passer nemlig godt til de ristede nødder, samtidig med at deres smag ikke er for dominerende. Nødderne kan godt holde sig på køl et par uger, hvis du opbevarer dem i et skoldet og atamon-skyllet sylteglas.
Opskriften
Tilbehør til 8 personer
Appelsincarpaccio
- 4 stk appelsiner
- 12 stk dadler, gerne saftige, semitørrede - eksempelvis de store medjool dadler du kan få på grøntmarkeder
- 1 håndfuld pistacienødder (evt. (sukker)ristede)
- 1 håndfuld tørrede gojibær, tranebær eller lign.
Kanelsirup
- 1/2-1 tsk kanel
- 2 spsk mørk sirup eller ahornsirup
Fremgangsmåde
Skræl appelsinerne og skær dem på tværs i 0,5 centimeter tykke skiver og anret dem på et fad. Rør kanelsiruppen sammen og fordel den henover din anretning.
Udsten dadlerne og skær dem i skiver på langs. Fordel dem over carpaccioen og server den med hakkede pistacinødder, mynte og tørrede bær.