Broccoli får en perfekt crunchy konsistens når det bliver marineret, og teksturen på de andre elementer i salaten giver en god variation. Den syrlige marinade går godt med de søde abrikoser og de stærke forårsløg.
LÆS OGSÅ: Tilberedningsmetoder: Marinering
Tips:
- For mere fylde kan du tilføje fintsnittet hvidkål eller fennikel i papirtynde skiver. De tilfører masser af kostfibre og har stadig et lækkert crunch efter marineringen.
- Du kan også marinere bønnerne for sig selv, eksempelvis med en smule mild balsamico, presset hvidløg og hakket basilikum.
- Gem din marinade og brug den når du vandsteger (se emnet vandstegning her). Du kan også si din citrusmarinade og lave den til en slags lemonade ved at blande med fx danskvand, mynteblade og isterninger.
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 2/3 broccoli
- 3 dl frosne edamamebønner eller kogte kikærter
- 3 stk forårsløg
- 2 spsk græskarkerner eller mandler
- 5 stk tørrede abrikoser
- 2 stk appelsiner
- 1 spsk koldpresset olivenolie
Fremgangsmåde
Skyl broccoli og forårsløg. Skær broccolien i mundrette buketter og snit foårsløgene i tynde ringe. Saml grøntsagerne i en stor skål eller boks med låg. Giv soyabønnerne et opkog i letsaltet vand (følg anvisningen på posen). Pres saften af appelsinen og vend grøntsager og bønner heri. Lad salaten marinere i køleskabet, gerne 45 minutter eller længere. Vend grøntsagerne eller ryst boksen undervejs.
Skær abrikoser i små stykker. Tørrist græskarkernerne på panden, til de har fået en smule farve og begynder at “poppe”. Dræn salaten let for marinade og vend med olie, bønner, abrikoser og græskarkerner.