Gulerødders sarte sødme passer overraskende godt til en blød flødeis. I denne opskrift forstærkes og forfines gulerøddernes smag med sukker og afrundes med fløde. Tilføj hakket hvid chokolade, og du har en herlig gulerodsdessert.
Opskriften
6 pers.
I alt: 45 min
Ingredienser
- 300 g skrællet gulerod
- 135 g sukker
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 2 1/2 dl minimælk
- 2 1/2 dl fløde
- 75 g hvid chokolade
Næringsindhold
Kalorier
272
Kulhydrat
37g
Protein
4g
Fedt
12g
Fremgangsmåde
- Kog gulerødderne møre og sigt vandet fra. Blend gulerødderne med 50 g sukker i en lille, høj kande eller i stavblenderens mikserkande. Blend til en helt glat puré og sæt den i køleska- bet, indtil den er kold.
- Rør vaniljepulver, minimælk og de resterende 85 g sukker i gulerodspuréen. Pisk fløden til blødt skum og vend det i gulerodsmassen.
- Hak chokoladen groft (den skal først vendes i isen, når isen har fået en mere fast konsistens).
- Kør ismassen på en ismaskine i ca. 20 mi- nutter, eller indtil den har fået en lidt fastere konsistens. Vend chokoladestykkerne i, når konsistensen er fastere, og kør isen færdig på maskinen.
- Har du ingen ismaskine, kan du enten sætte isen i fryseren natten over og tage den op 15-20 minutter før, den skal serveres, eller sætte den i fryseren og røre i den med 30-60 minutters mellemrum, indtil den har den rette konsistens.
Hold da op hvor godt! Havde aldrig tænkt på at gulerødder kan bruges til is! Gulerødder er simpelthen så fantastiske! De smager viiiildt godt hvis man tager sig tid til at smage ordentligt.
Jeg er på med en gulerodsis!
useful reference https://cool-mining.com/en/news/lolminer-0-9-7-download-the-equihash-cuckatoo-miner/