Du kan sagtens sylte uden at være gammeldags. Denne syltede gulerodssalat med blomkål og æbler er utrolig frisk og sprød. Syren og sødmen spiller optimalt og får lidt kant fra ingefær. Du kan også bruge de syltede grøntsager som surt tilbehør til fx krydrede risretter med sauce eller dér, hvor du ellers spiser syltede cornichoner eller asier.
Denne opskrift er fra vores bog “GULERØDDER”
Mangler du inspiration til sunde salater? Prøv at se nærmere på denne rødkålssalat med appelsin, hasselnødder og honning
Opskriften
8 personer
Tilberedning: 30 min / I alt: 30 min + 1-2 døgn
Ingredienser
- 3 dl sukker
- 5 dl brun eller hvid lagereddike
- 5 dl vand
- 50 g ingefær
- 4 medium gulerødder (ca. 300 g)
- 1 blomkålshoved
- 1 rødt æble
Næringsindhold
Kalorier
182
Kulhydrat
40g
Protein
2g
Fedt
0,4g
Fremgangsmåde
- Bland sukker, eddike og vand i en gryde. Skræl ingefæren og snit den tynde stave. Kom ingefær i gryden og kog lagen op. Lad den køle af, mens gulerødder og blomkål klargøres.
- Skræl gulerødderne og snit dem i skrå skiver. Skær blomkålshovedet i mindre buketter. Kog ganske kort gulerødder og blomkål op i letsaltet vand. Sigt grøntsagerne og kom dem i en beholder, som tåler den kogende lage.
- Hæld lagen over grøntsagerne, luk til og lad dem marinere i 1-2 døgn. Dræn grøntsagerne for lage før servering – gem lagen. Skær æblet i tynde både og lad dem trække i lagen i 15 minutter. Vend æblebåde med blomkål og gulerødder.