Her på Carrotstick elsker vi kikærter! De er en super god erstatning for kød i forskellige klassiske retter samtidig med, de har en god og ikke alt for dominerende smag – de er i det hele taget en super god proteinkilde.
Opskriften her er et alternativ til den klassiske tunsalat blot i vegansk version, hvor kikærterne får lov til at spille hovedrollen.
Udover kikærter, indeholder opskriften mange af de ingredienser, du også vil finde i den “almindelige” tunsalat. På den måde får vi tilført en masse af de smage, man forbinder med tunsalat og ender derfor med et genkendeligt resultat.
I fisk findes der omega-3 fedtsyrer, og det kan kikærten desværre ikke prale af. Derfor har vi tilført afskallede hampefrø til opskriften, som udover at indeholde omega-3 fedtsyrer og protein, også smager super lækkert og nøddeagtigt.
Solsikkekerner er der tilføjet for at tilføre lidt konsistens til “tun”salaten og kapers, sennep og citron er med til at smagspaletten bliver godt dækket ind.
Hvis du blot ønsker denne “tun”salat som en vegetarisk alternativ, kan du blot bruge almindelig mayonaise i stedet for en vegansk variant.
Denne opskrift er både oplagt til frokostbordet, som pålæg på brødet, men kan derudover også bruges til fyld i en wrap, som en proteinrig topping til din salat samt som en snack på skiver af agurk eller kerneknækbrød.
Her er et par idéer til, hvad du kan servere din veganske “tun”salat ovenpå
Velbekomme 🙂
Opskriften
til 6-8 stykker brød
I alt: 15 minutter
"tun"salat
- 1 dåse kikærter
- 1 dl agurk
- 1-2 spsk kapers
- 2 spsk syltet element
- 0,5 stk rødløg
- 1 stor spsk afskallede hampefrø
- 1 stor spsk solsikkekerner
- 0,5 stk citron (saften heraf)
- 1 tsk eddike (eks. æblecidereddike)
- 1-2 tsk salt
- 1-2 tsk dild
- 1 tsk paprika
- 1 tsk løgpulver
- 1,5 tsk tsk sennep
- 1 spsk soya
- 3-4 spsk vegansk mayonaise
- 0,5 tsk peber
- 1/4 tsk røget paprika (valgfri)
- 1/4 tsk hvis sød miso (valgfri)
- 1 spsk gærflager (valgfri)
Idéer til toppings
- Forårsløg
- Dild
- Hampefrø
- Solsikkekerner
- Kapers
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Start med at dræne din dåse med kikærter og skyl den herefter i en si under rinnende vand
Tilføj kikærterne til en skål og mas dem delvist med en gaffel – dette kan gøres efter ønske
Agurken skæres i små stykker og tilføjes til skålen
Kapers hakkes let hvis ønsket og tilføjes
“det syltede element” var i vores tilfælde syltede gule beder fra mærket SYLTET
(Dette kan også være syltede rødløg eller agurker)
Disse skæres ud til små stykker, så de kan mikses godt i resten af blandingen
Hak dit løg fint og tilføj det til blandingen
Tilføj herefter alle de resterende ingredienser til blanding og miks det godt
Smag blanding godt til og tilføj eventuelt ekstra salt eller citron, hvis du synes, der mangler
Top med ønskede toppings og server