//Annonce for Fiskars Norden Knive//
Har du prøvet panang karry endnu? Panang karry er en rig, cremet, krydret, men afbalanceret kokosnødde sauce. Jeg har cravet denne ret siden jeg var i Thailand med min veninde, hvor vi spiste denne ret næsten hver aften!
Jeg laver min panang curry ret med masser af grøntsager såsom gulerødder, løg og peberfrugt, men mulighederne er mange. Det vigtigste er dog at have nogle ordentlige knive, så du nemt og hurtigt kan skære alle dine grøntsager, for vi, på Carrotstick, går ind for hurtig og nem madlavning. Derfor skal du altid sørge for, at have nogle kokkeknive af høj kvalitet, så du gør arbejdet så nemt som muligt.
Pssst… Du kan vinde 3 af de bedste knive jeg nogensinde har haft lige her.
OBS.: Hvis du er vegetar, veganer eller har skaldyrsallergi, skal du finde en panang karrypasta, der ikke indeholder rejer eller fiskesauce.
Fiskars Norden Knive
De her knive er de bedste jeg nogensinde har haft! De skærer perfekt og gør snittearbejdet så nemt. Man må sige at, Fiskars også har en del erfaring, da de faktisk er verdens ældste køkkenmærke og kan i år fejre 370-års fødselsdag. Knivbladene er lavet af tysk, karbonstål af højeste kvalitet for perfekt skarphed og holdbarhed. Skaftet er lavet af finsk, varmebehandlet birketræ og er rundt for god ergonomi. Knivene er designet og testet i samarbejde med den finske Michelin-kok Sasu Laukkosen fra Finland. Du kan se hele Kollektionen lige her.
Læs mere om udskæringer her og deltag også i konkurrencen om et sæt Fiskars Norden Knive.
Velbekomme 🙂
Opskriften
6 personer
Forberedelse: 15 minutter / Tilberedning: 30 minutter / I alt: 45 minutter
Sprød tofu
- 1 pakke tofu
- 1 spsk kokosolie
- 2 spsk soja
- 2 spsk majsstivelse
- Salt & peber
- Hvidløg
Panang Karry
- 2 løg
- 3 stilke forårsløg
- 4 gulerødder
- 2 hvidløg
- 2 peberfrugt (her er brugt 1 gul og 1 rød)
- 2 lime
- Evt. 1 chili
- 2 spsk panang karry paste
- 1 dåse kokosmælk
- 3 dl vand
- 1 spsk peanutbutter
- 3 spsk soja
- kokosolie til stegning
Toppings & tilbehør
- Peanuts
- Basilikum
- Brune ris
Fremgangsmåde
Sprød tofu
Pres så meget vand ud af tofuen som du kan, uden at den knækker. Skær den ud i små tern på ca. 1 cm. Placér dem på et viskestykke med et skærebræt under og dæk dem til. Placér nu et andet skærebræt ovenpå for at lave et pres. Lad tofuen være her i minimum 10 min, gerne 30 min. Skær alle grøntsager ud til Panang-retten imens du venter og tænd ovnen på 200 grader.
Placér tofuen i en skål og tilføj olie, soja, salt, peber og presset hvidløg og rør rundt så tofuen er godt dækket til. Tilsæt nu majsstivelse og rør det godt rundt igen. Læg nu al tofuen på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen til de er sprøde og gyldne (ca. 20 min.)
Panang Karry
Skær alle grøntsagerne ud med den bedste kniv du har (vil klart anbefale dig at investere i Fiskars Norden Knive).
Hvis du vil have ris til, skal du sætte dem over nu.
Kom lidt kokosolie i din wok og start med at steg løg og forårsløg. Tilsæt dernæst gulerødder og tilsidst peberfrugt. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid i grøntsagerne, men det er en smagssag.
Tilsæt panang karry paste og hvidløg og steg det i et par minutter. Tilsæt dernæst kokosmælk, vand, soja, peanutbutter og limesaft. Lad det hele simre i et par minutter og tilsæt din sprøde tofu (eller alm. tofu hvis du ønsker dette). Servér det med brune ris og toppings i form af peanuts og basilikum.