Disse cookies er sprøde i kanten og chewy i midten – lige som en cookie skal være. Du kan altid variere krydderierne alt efter, hvilke du bedst kan lide, og den hvide chokolade kan erstattes af andet, som giver en knasende effekt, som f.eks. hakkede mandler.
Prøv også en anden opskrift på cookies, nemlig vores sunde cookies med æble og kanel.
Opskriften
9 stk.
Ingredienser
- 1 stk æg
- 1,5 dl kokossukker
- 0,5 dl kokosolie, smeltet
- 1 tsk bagepulver
- 0,5-1 tsk kanel
- 0,5-1 tsk ingefær pulver
- 1/4 tsk vaniljepulver
- 1/4 tsk muskatnød
- 1 lille nip salt
- 1,5 dl havregryn
- 1,5 dl mandelmel (eller hvedemel)
- 1 dl tørrede tranebær
- 40 g hvid chokolade (kan undlades eller erstattes af 1 dl hakkede nødder)
Fremgangsmåde
Pisk æg, kokossukker og kokosolie sammen. Pisk derefter krydderier og bagepulver i. Rør havregryn og mandelmel i. Hak tranebærrene og chokoladen groft og vend det i til sidst.
Kom dejen tildækket på køl i mindst to timer.
Rul 9 lige store kugler af dejen og placer dem på to bageplader med bagepapir, så der er masser af plads mellem dem . Tryk kuglerne falde, evt. med lidt vand på hænderne, så de er ca. 1 cm høje og 6 cm brede.
Bag cookiesne i ovnen ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter.
Tag bagepladen ud og lad cookiesne ligge i et par minutter, ryk dem derefter over på en bagerist til de er kølet helt af. Spises med det samme eller puttes i en lufttæt kagedåse. Hvis de ligger ude for længe, forsvinder sprødheden.