Knækbrød er bare lækkert, især når det er hjemmelavet. Det kan spises både alene eller med smør eller pålæg og kan tages med i madpakken eller bruges som mellemmåltid eller snack – mulighederne er mange.
De indeholder en masse sundt fedt, protein og kostfibre, så de mætter og gavner fordøjelsen.
Kerner og frø i opskriften kan være alle slags, fx. græskarkerner, solsikkerkerner, chiafrø, hørfrø og sesamfrø, og den grove mel kan eksempelvis være rug-, spelt- eller grahamsmel.
Opskriften
9-12 styk (cirka en halv bageplade)
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 15 min. / I alt: 25 min.
Ingredienser
- 0,5 dl havregryn (fine/grove)
- 2 dl blandede kerner og frø
- 1,5 dl groft mel
- 0,5 tsk bagepulver
- 1 tsk salt (uden top)
- 1 dl vand
- 0,5 dl raps/olivenolie
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 c varmluft (eller 225 grader i en konventionel ovn).
Bland hele molevitten sammen i en skål med en ske og hæld massen på et stykke bagepapir på en bageplade.
Tag et andet stykke bagepapir og læg ovenpå, så du kan rulle massen ud med en kagerulle/vinflaske/olieflaske/mordorpind eller hvad du har der kan rulles med.
Tryk nogle hakker i, så det er nemmere at knække i ‘pæne’ stykker.
Bag 10-15 minutter (måske mere) til de er gyldne. Hold øje så de ikke brænder på og mærk om de er hårde. Bagetiden afhænger nemlig af tykkelsen.
Velbekomme 🙂