Vegetarisk aftensmad kan sagtens betyde en god varm og lækker simreret. Prøv en mættende chili sin carne med masser af grøntsager og en god klat creme fraiche og persille og/eller koriander, hvis du er til den slags. Du kan bruge alle typer grøntsager i retten, men de ingredienser der giver den karakteristiske “chili con carne” smag, som er kender den, er ingredienserne: peberfrugt, flåede/hakkede tomater på dåse, kidneybønner og spidskommen. Derfra kan du eksperimentere med, hvad du lige har i køleskabet. Du kan også vælge at tilsætte noget køderstatning – fx. soyagranulat. Eller du kan følge opskriften 😉
Jeg er selv vild med at spise retten som den er, kun med et stykke brød til, men man kan også sagtens spise den med ris eller bulgur.
Opskriften
3-4 personer
Ingredienser
- 2 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 3 stk gulerødder
- 1 stk peberfrugt
- 0,5 stk squash
- 0,5 stk chili eller 1 tsk chilipulver
- 2 dåse kidneybønner
- 1 lille dåse majs (kan udelades)
- 2 dåse flåede tomater
- 1 tsk kanel (kan udelades)
- 2-4 tsk spidskommen
- 2 tsk gurkemeje
- 1 stk mørk chokolade, mindst 70% (kan udelades)
- 0,5 dl persille eller koriander til pynt
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at hakke/snitte alle grøntsagerne, så de er klar til brug. Find en stor gryde frem og hæld en smule olie i. Når olien er varm, svitses løg og hvidløg til de er klare. Tilsæt gulerødder, peberfrugt og squash, som steges med i nogle minutter. Hæld flåede tomater, bønner og majs i gryden. Kog blandingen op og tilsæt krydderier. Skru ned for varmen og lad det simre i cirka ti minutter. Smag til med salt og peber. Server med en god klat creme fraiche, hakkede krydderurter og et godt stykke brød.