Når der skal dip på bordet hjemme hos mig, så er guacamolen altid et sikkert hit. Ofte laver jeg denne fantastiske guacamole, som er nem at lave og smager skønt. Den er bl.a. også god at bruge på rugbrød under pålæg eller i sandwiches. Men jeg foretrækker den som dip til grøntsagsstave og selvfølgelig også til en skål nachos 😉
Varianten her får ekstra smag fra både hvidløg og spidskommen, og du kan også tilsætte frisk koriander og rødløg.
Avokado fakta
Avokado er rig på umættede fedtsyrer, vitaminer og mineraler og indeholder bl.a. E-, B-, A- og C-vitaminer, og er en god kaliumkilde.
Kan du lide det lidt mere spicy?
Hvis du vil have lidt ekstra spice i din guacamole så se vores anden opskrift: spicy guacamole med jalapenos og tomat.
Opskriften
2 personer
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 0 min. / I alt: 10 min.
Ingredienser
- 3 stk små avokadoer
- 2 spsk lime- eller citronsaft
- 1 tsk spidskommen
- 1 fed hvidløg
- 1 stk lille rødløg
- 1 spsk creme fraiche
- stk salt og peber
Kan tilføjes
- stk chilipulver
- 1 dl frisk koriander
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Flæk avokadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud i en skål.
Hak hvidløg og rødløg fint og kom det op til avokadoerne.
Hæld lime/citronsaften ud over avocadoen. Tilsæt creme fraiche og salt/peber og rør rundt.
Tilsæt friske hakkede koriander og chilipulver, hvis du har lyst.
Slut af med at give det hele en tur med en stavblender og blend til en lækker cremet konsistens.
Husk at smage til undervejs. 🙂