Tiden er knap, du er alt for træt, børnene skriger efter mad, og pludselig går klappen ned – hvad skal du dog lave?! Svaret er æg. Æg er fantastiske, de er sunde, alsidige og bedst af alt; hurtige at lave. De er den perfekte ingrediens, når det kommer til nem, hurtig og sund mad.
Æg er rig på protein, hvilket vil give en god mæthedsfornemmelse. Æg indeholder omega 3 og vitamin B12. Disse kan være svære at få nok af, hvis man ikke spiser kød, derfor er æg især gode i en vegetarisk diæt. Æg har tilmed et lavt kalorieindhold på kun 90 kalorier for en stort æg. Røræg med grønsager er min go-to ret!
Tip: Et super praktisk tip for de dovne: Anskaf dig en god køkkensaks og klip dine grønsager i mindre stykker, direkte ned i panden. Så slipper du for at have saft og de små nuller fra broccoli over hele bordet!
Opskriften
1 person
Ingredienser
- 1 spsk koldpresset olivenolie
- 2 æg
- 1 stk peberfrugt
- 1/4 stk broccoli
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd komfuret på moderat til høj temperatur. Find en pande frem, gerne non-stick, hvis du har det. Varm olien langsomt op på panden, mens du skyller grøntsagerne og skærer dem i mundrette stykker. Når grønsagerne har simret lidt, slå da de to æg ud i panden. Rør det rundt, tilføj dine krydderier. Det hele vendes rundt indtil massen ikke er alt for våd mere.
Server røræggene med ristet brød, bønner, ris, salat eller hvad du ellers lige har ved hånden. Jeg blander nogle gange risene i sammen med grønsagerne, det smager super godt. På denne måde, er æg også en god måde at få brugt nogle af resterne fra de andre dage på.