I øjeblikket spiser jeg masser af grød, og især morgengrød. Man kan lave så uendeligt mange spændende varianter og så smager det jo skønt. Prøv eksempelvis at komme friske eller frosne bær i når du koger grøden, det giver lige et ekstra friskt pift. Her kan banan også anbefales. Toppingmuligheder er der også mange af – ofte bruger jeg frugt, men også sommetider en smule yoghurt, skyr, mandelsmør eller peanutbutter.
Det gode ved grød er, at det også er let, når det skal gå lidt hurtigt. Her til morgen har jeg blandet en masse skønne ting og det blev til en super lækker sammensætning. I dagens udgave er der masser af fibre og crunch, sunde fedtstoffer og også lidt til den søde tand.
Opskriften
1 stor portion
Ingredienser
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 4 dl vand
- 1 knsp salt
- 1 tsk kanel
- 1 tsk chiafrø
- 1 tsk hørfrø
- 1 tsk solsikkekerner
- 2 tsk tørrede tranebær
- 2 tsk agavesirup
- 0,5 tsk kokosolie
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne sammen i en gryde. Lad dem koge og rør undervejs. Grøden er færdig, når den har din foretrukne konsistens. Anret morgengrøden i en fin skål og eventuelt med en smule frisk frugt ved siden af.