Denne linsesuppe smager guddommeligt og er en af mine favoritter. Desuden gør linserne og deres proteiner at den mætter utrolig godt.
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 chili
- 2 spsk olivenolie
- 200 g røde linser
- 1 L grøntsagsbouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk sød chilisovs
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- sukker
- salt
- peber
- 1 bundt frisk koriander
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Flæk chilien og fjern kernerne. Sauter det i en gryde med varm olie. Tilsæt linserne sammen med hakkede tomater, bouillon, chilisovs, stødt koriander og spidskommen. Kog suppen i ca. 20 minutter. Smag linsesuppen til med krydderier og eventuelt sukker. Kog suppen i 10 minutter yderligere. Smag til med salt og peber. Skyl koriander, hak det i grove stykker og kom det i suppen lige inden servering.