Her hos Carrotstick ELSKER vi tærte (se resten af vores herlige udvalg her). Og så kan vi i øvrigt også godt lide hjemmelavet falafel. Så hvorfor ikke kombinere det? Denne tærte er lavet med en ordentlig omgang kikærter, som du både bruger i bunden og til en lækker omgang hummus. Der er frit valg på alle hylder, når det kommer til pynt og ekstra smag på toppen. I denne opskrift er der som standard valgt spinat, tomat, agurk og oliven, andre forslag kunne være soltørrede tomater, feta, grillet aubergine, bagt græskar, syltede løg eller stegte svampe.
Bemærk: Det er vigtigt, at du i tærtebunden bruger tørrede kikærter og koger dem, fremfor at bruge kikærter fra dåse. Ellers bliver den for smattet i konsistensen 🙂 Kikærterne skal ligge i blød i 12-24 timer inden kogning.
Opskriften
6-8 stykker
Hummus
- 1 dåse kikærter
- 3 fed hvidløg
- 1 stk citron (saften)
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret koriander
- salt og peber
Falafel-bund
- 400 g kikærter (sat i blød i 12-24 timer))
- 1 bundt persille (et stort bundt)
- 4 fed hvidløg
- 1 stk citron (saften)
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk spidskommen
- 1,5 spsk tørret koriander
- salt
- peber
Topping
- 1-2 håndfulde spinat
- 0,5 stk agurk (tern)
- 250 g cherrytomater (halveret)
- stk oliven (fx kalamata)
Fremgangsmåde
Bunden
Kog de iblødsatte kikærter i en gryde i 2 liter vand.
Når vandet er i kog, skrues ned for varmen, så det simrer.
Lad kikærterne simre i omkring 1 time, eller til kikærterne er blevet møre.
Tænd ovnen på 175 grader.
Imens kikærterne koger kan du lave hummusen.
Hummus
Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller kraftig blender og blend til du får ønsket konsistens. Tilføj evt. lidt vand hvis du ønsker konsistensen mere flydende.
Bunden
Når kikærterne er færdigkogt, så put alle ingredienserne til bunden i en food processor. Lad det køre rundt til du kan presse massen med en ske, og det holder formen – så det skal blendes til det er relativt fint.
Smag til. Det skal smage af en masse.
Fordel massen i tærteform (25 cm i diameter). Sørg for at presse massen let op ad tærteformens kanter, så du på den måde får en kant på tærten.
Pensl med lidt olie.
Bages i 35-40 minutter midt i ovnen, til bunden er blevet gylden og er blevet fast.
Når bunden er færdigbagt, stilles den til side for at køle af.
Topping
Fordel hummus ovenpå falafel-bunden – ikke på kanterne. Kom først spinaten på – fordel den langs siderne på tærten. Fordel derefter agurk og tomater på indersiden af “spinat-kanten” og til sidst nogle oliven ovenpå.
Tak for en god opskrift, som jeg har brugt nogle gange nu. Et lag vegansk agurkeraita mellem humusen og grøntsagerne er i min optik ekstra godt. Lige et par rettelsesforeslag: Under “bemærk”, skal der nok stå: “og ikke koger dem” frem for “og koger dem,” da det vel er hele grunden til ikke at bruge fra dåse? Der mangler også et antal/mål inden “spsk salt og peber” “stk peber” og “stk oliven”. Men igen, tak for det. Kommer helt sikket også til at lave den fremover også.
Hej Silja,
Dejligt at du er glad for opskriften 🙂
Jeg kigger lige på rettelserne.
God dag! //Cecilie
Kan man bruge dåse-kikærter?
Hej Anna,
Det vil jeg sagtens tro at du kan 🙂
Cecilie