Vi har fået lov til at dele endnu en af Emma Martinys opskrifter (se den anden her). Denne gang fra hendes første kogebog, Skønne salater og vidunderligt tilbehør, som du kan læse anmeldelse på her. Denne salat består af blandt andet figner, aubergine og grønne linser – ingredienser, som man man måske ikke selv havde overvejet at mikse sammen, men som viser sig at smage himmelsk!
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 2 dl grønne eller sorte linser
- 2 stk auberginer
- 1 stk stort rødløg
- 1 spsk olivenolie
- drys salt og friskkværnet peber
Dressing
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk ahornsirup
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk balsamicoeddike
- drys salt og friskkværnet peber
Pynt
- 125 g frisk mozzarella
- 4 stk figner
- 1 håndfuld basilikum
- 40 g pinjekerner
- 2 spsk balsamicoglace (kan undlades)
Fremgangsmåde
Start med at koge linserne i 15-20 minutter, så de kan moses med spidsen af en gaffel, men stadig har bid. Imens linserne koger, kan du tilberede resten af salaten.
Skær auberginen på langs i tynde, brede bånd på cirka 1/2 cm. placér dem på en beklædt bageplade, og drys med salt. Skær rødløget i tynde både, og kom dem i en lille skål. Hæld 1 spsk. olivenolie over, og vend godt rundt. Fordel rødløgsbådene over auberginerne, og sæt bradepanden i ovnen i 15 minutter ved 200 grader, indtil auberginerne er gyldne, og løgene bløde.
Tag låget af gryden, når linserne er kogt færdige, og vend rundt, indtil alt vandet er fordampet, og linserne bliver helt tørre. Tag gryden af varmen, og tilsæt presset hvidløg, ahornsirup, balsamicoeddike og olivenolie. Vend rundt, og smag til med salt og peber. Vend auberginebånd og rødløg sammen med linserne, og fordel salaten på et stort salatfad.
Rist pinjekernerne på en tør pande, hak basilikumbladene groft, og skær fignerne i både. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over salaten. Pynt med pinjekerner, basilikumblade og figner, og hæld balsamicoeddike over salaten i en tynd stråle. Servér straks, imens salaten stadig er lun.
Jeg er vild med denne lækre linsesalat. Den har 3 af mine yndlingsmad: aubergine, feta og balsamico. Herudover føler jeg, at den kan spises med god samvittighed – så det gør jeg i store mængder. Tak for opskriften!
Hej Nille
Dejligt at du kan lide opskriften! Den er også bare super lækker 🙂 Velbekomme – og tak fordi du følger med!
Mange hilsner
Marie Klee