Granola, mysli, drys, knas. Kært barn har mange navne. Fælles for dem alle er, at de kan løfte en kedelig yoghurt til nye højder. Derudover kan form, farve og indhold kombineres efter humør og pengepung. Vær derfor ikke bange for at skifte nogle af ingredienserne ud, hvis du for eksempel bedre kan lide hasselnødder eller har en rest boghvedeflager liggende.
Sødning og fedtstof kan justeres, men mængden her er nok til, at granolaen samler sig og bliver crunchy med en tilpas sødme. Chokoladen kan du tilføje, hvis weekenden skal være ekstra lækker, hvis du har inviteret på brunch og vil imponere, eller hvis mandag morgen liiige skal bestikkes til at blive en god start på ugen.
Granolaen kan også bruges som lækker knas på for eksempel æblemos eller anden frugtgrød sammen med lidt mælk. Bruger du den på yoghurt (eller anden mejeriprodukt), kan du også tilføje friske eller frysetørrede bær for lækker friskhed og syrlighed.
Opskriften
1 stor bøtte
Ingredienser
- 2,5 dl havregryn
- 1 dl quinoa (rød, sort eller naturel)
- 1 dl mandler
- 2 spsk kokosolie
- ½ dl akaciehonning
- 1/4 dl chiafrø
- Mørk chokolade (kan udelades)
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 175 grader
Varm kokosolien op, så den bliver flydende
Hak mandlerne groft
Bland alle ingredienser sammen, og bred dem ud på en bageplade
Bag granolaen i 20 minutter, og rør i den halvvejs
Når den er kølet af, tilsættes chiafrø og evt. hakket, mørk chokolade
Granolaen opbevares i en lufttæt beholder og kan holde sig et par uger