Disse selleribøffer er et godt vegetarisk alternativ til den almindelige hakkebøf. De gør sig både godt i en burgerbolle eller med en lækker salat til. Smagen er selvfølgelig en anden, men se det som en udfordring i at prøve noget nyt og anderledes. 🙂
Læs også: Ovnbagte rodfrugter med feta, hasselnød og persille
Det fine fad på billedet er i øvrigt en reklamegave fra Bungalow.dk
Opskriften
4 bøffer
Ingredienser
- 375 g revet knoldselleri
- 2 stk æg
- 75 g havregryn
- 50 g rød, revet cheddar
- salt
- friskkværnet peber
- olie til stegning
Fremgangsmåde
Start med at rive sellerien og cheddarosten
Tip: Gem stumperne fra knoldsellerien, der er for svære at rive. De kan bages i ovnen sammen med andre rodfrugter (se link til opskrift i indledningen).
Bland alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.
Lad ‘farsen’ hvile 30 minutter på køl (den virker meget løs, men kan sagtens holde sammen, når den skal steges).
Tænd ovnen på 200 grader.
Pres ‘farsen’ godt til fire bøffer, og brun dem af på en pande i olie.
Anbring bøfferne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen 15 minutter.
Linket til burgeren virker ikke
Hej Jenny.
Tak fordi du skriver det – det skulle meget gerne virke igen nu 🙂
Mvh Marie
udskift ost med chiafrø, det samler godt, når man lader det stå og trække, helst mere end en time. Riv gerne lidt sød kartoffel med.