Har du et par (overmodne) bananer i frugtskålen, er de her små banankager – banancookies om du vil – det næste, du skal give dig i kast med! De er vældig lette og hurtige at røre sammen, fordi de kun indeholder ting fra basislageret. Deres store sødme gør dem tilfredsstillende som en nem dessert, mens bananerne og fuldkornsindholdet gør dem fine som et lidt sundere alternativ til andre søde sager, hvis blodsukkeret falder hen på eftermiddagen.
Cookie-kagerne er dejlig bløde, men stadig med en chewy konsistens. Fordi de er sødet med banan istedet for sukker, bliver de ikke nær så sprøde, som en almindelig cookie gør.
Opskriften
12 stk.
Ingredienser
- 6 stk bananer (gerne lidt overmodne)
- 1 spsk vaniljesukker
- 5 dl finvalsede havregryn
- 1 dl fuldkornsmel
- 50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Brug en stavblender eller en food processor til at blende bananerne til mos. Hæld mosen i en stor skål og bland med vaniljesukker. Hak chokoladen groft. Rør havregryn og mel godt ind i blandingen. Dejen vil være ret våd. Vend chokoladen i.
Form dejen til cookies. Læg dem på bagepapir og tryk dem en smule flade. Bages ved 175 grader i 15-20 minutter.