Denne gang står den på hjemmelavet pesto. Denne pesto kan laves på meget få minutter og smager godt som dip eller dressing til en salat. Smagen kan godt være lidt skarp, og det kan du justere med mindre hvidløg og mere citron.
Jeg bruger næsten altid solsikkefrø til mine pesto’er, da jeg synes at fedmen og smagen giver en god konsistens. Derudover er solsikkefrø er helt del billigere end de klassiske pinjekerner, og det er jo altid dejligt at spare penge uden at få på kompromis med smagen.
Tip!
Du kan erstatte basilikumbladene med enten persille eller rucola, men så kan den skarpe smag godt forstærkes, og derfor vil jeg anbefale at bruge mere parmesan og citron, da det kan neutralisere bitterheden. Derudover så spar på hvidløget, så bliver smagen mere ren.
SE OGSÅ
Ærtepure – et godt alternativ til grøntsagsdip.
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 1,5 dl basilikumblade
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk groft salt
- 2,5 spsk pinjekerner eller solsikkekerner (ca. 25 g)
- 3 spsk revet parmesan (ca. 25 g)
- 1/2 dl olivenolie
- citronsaft
Fremgangsmåde
Skyl basilikumbladene og pil hvidløget. Hak begge i en minihakker. Hæld olivenolien langsom i, så konsistensen stadig er tyk og ikke bliver for “vandet”. Smag til med salt og citronsaft. Alternativt kan alle ingredienser blendes groft i en foodprocessor, men her kan konsistensen være sværere at styre.