Denne opskrift på nøddebar er et alternativ til chokolade eller muslibarer med chokolade. Det er bestemt ikke en erstatning til muslibaren, men jeg bruger disse barer eller stykker som en sundere variant, når sliktrangen melder sig.
Der er en del chokolade, så derfor kan dette ikke bruges som erstatning for muslibaren, men det er et godt alternativ, som jeg synes er mere spændende.
Sørg for at købe en god chokolade, så vil du nyde nøddebaren ekstra meget 🙂
Du kan sagtens tilføje flere nødder eller mere tørret frugt, men det skal blot være muligt at fordele massen i en boks. Prøv dig gerne frem.
Tips!
Hvis du gerne vil have et alternativ til muslibarerne fra supermarkederne, så kan jeg anbefale Marie’s proteinbarer.
Opskriften
Ca. 15 mindre stykker
Ingredienser
- 150 g smeltechokolade
- 100 g nødder
- 50 g rosiner, dadler, abrikoser eller andet tørret frugt
Fremgangsmåde
Hak nødderne i flere størrelser, så det giver en god struktur i baren. Hak de tørrede frugter fint, da store klumper ikke bliver lækkert i det færdige resultat (rosiner behøver ikke hakkes). Smelt chokoladen i en gryde. Kom nødder og tørret frugt i og vend rundt. Kom massen i en rugbrødsform eller anden aflang form.
Lad massen stå i køleskabet, til den stivner (cirka et par timer). Hvis du kommer den i fryseren, så vil det gå hurtigere.
Skær pladen ud i mindre stykker, så de er nemme at hapse. Jeg foretrækker stykker af 2×2 cm, da jeg synes det er nemmest at spise.