Efter en del interesse i at få opskriften på den raw food sushi uden ris, jeg lavede under min raw food uge, får I den lækre opskrift her, som er lånt (og ændret lidt) fra Vibeke Amdisens bog: ”Glød og glæde med raw food”. Istedet for fisk, indeholder denne sushivariant en lækker og smagfuld græskarkerne paté.
Foto: carrotstick.dk
Opskriften
Opskriften er til to personer
Ingredienser
- 1 bambusmåtte
- 1 skarp brødkniv
- 3 stilk forårsløg
- 3 dl græskarkerner
- 2 spsk tamari
- 2 spsk ingefær
- 1 1/2 dl vand
- 1 stk gulerod
- 1 stk rød peber
- 1 stk avokado
- norisheets
- wasabi
- ingefær
- tamari sauce
Fremgangsmåde
Læg først græskarkernerne i blød i en skål, dæk dem med vand og lad dem stå i en halv til en hel time. Lav herefter græskarkernepatéen ved at komme alle ingredienserne hertil i en foodprocessor og blende, til du har en ensartet masse.
Til norifyldet skæres alle ingredienserne i aflange tynde stykker.
Når du skal til at lave sushirullerne, tager du først et norisheet og lægger det på bambusmåtten. Smør derefter græskarkernepatéen udover. Læg norifyldet på tværs af norisheet’et. Rul med bambusmåtten så norisheet’et sidder stramt om fyldet. Dyp eventuelt lidt vand på enden af norisheet’et for at få dem til at klistre bedre. Skær rullerne ud til sushiruller og server med wasabi, tamari og ingefær.