Når man bor i et hus med tilhørende æbletræer, gælder det om at være kreativ når de lækre frugter skal bruges. Det kan godt lade sig gøre at blive træt af æblekage og æblemost. For noget tid siden faldt jeg over en opskrift på æbleboller med krydderier i og var nødt til at give det et forsøg, og det med kæmpe succes. Varmen fra krydderierne og det søde fra æblerne kombineret i en lun bolle med smør og tilhørende varm chaite gjorde, at bollerne straks kom på den faste bageliste. Jeg ændrede lidt på den originale opskrift, du kan finde ved at klikke her.
Hvid hvede
I opskriften har jeg brugt hvid hvedemel. Hvid hvedemel har en lys skal rundt om kornet og når det males, bliver melet altså hvidt og fint, selvom det er fuldkornsmel. Hvid hvedemel indeholder 9,6 gram kostfibre per 100 gram mel og er 100 % fuldkorn.
Læs også: Fuldkorn – en introduktion
Opskriften
14 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 ½ dl lunkent vand
- 1 stk æg
- ½ tsk salt
- 3 spsk sukker
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ spsk kanel
- 450 g hvid hvedemel
- 150 g æbler i små tern
- Sammenpisket æg eller mælk til pensling
Fremgangsmåde
Gæren røres ud i vandet. Alle ingredienser på nær æbler kommes i en skål og æltes sammen. Skær æblerne i små tern, og ælt dem ind i dejen (kan godt være en klistret og lidt besværlig affære med æbler, der smutter ud af dejen, men hav tålmodighed; det kan godt lade sig gøre!)
Lad dejen hæve lunt i skålen under et viskestykke i 30 minutter. Form dejen til boller, som ligges på en bagepapirklædt bradepande, og lad dem efterhæve endnu 30 minutter overdækket. Tænd ovnen på 210 grader.
Pensl bollerne med sammenpisket æg eller mælk og bag dem cirka 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist og enjoy! 🙂