Der findes et utal af skærekager på nettet, og ofte ender man med den samme, hver gang der kommer gæster. Her er en ny variant, som er nem at lave, hurtig at bage og smager skønt. Derudover er denne squashkage et lidt sundere alternativ til de ellers tunge kager. Den kan i øvrigt også laves i muffinforme 🙂
Kage er desuden også laktosefri, og du kan også forsøge dig med en glutenfri variant ved ganske enkelt at erstatte meltyperne med eksempelvis boghvedemel og fuldkornsrismel.
Jeg plejer at lave halv portion af denne opskrift. Opskriften er sat til, at der bliver en pænt stykke til 10 personer, en halvering er passende til 6 personer.
Opskriften
10 personer
Ingredienser
- 250 g squash
- 50 g valnødder
- 4 æg
- 150 g sukker
- 1,5 dl neutralolie (fx raps- eller solsikkeolie)
- 100 g hvedemel
- 100 g rugmel
- 1 spsk bagepulver
- 1,5 tsk natron
- 2 tsk salt
- 1,5 spsk kanel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 190 grader. Riv squash og hak valnødder groft. Pisk æg og sukker sammen til det skummer, tilsæt derefter olien imens der piskes yderligere. Bland mel, bagepulver, natron, salt og kanel. Tilsæt blandingen til den flydende del og rør rundt. Tilsæt squash og valnødder og rør yderligere. Kom dejen i en smurt form (jeg bruger en 20 cm springform).
Bages ved 190 grader i cirka 30 minutter. Lad kagen stå og afkøle i cirka 10 minutter efterfølgende.