Det her er råkost når det er bedst. Meget nem og hurtig – og dermed god til madpakken, eller på dage hvor det skal gå stærkt. Denne rødbederåkost gør det ud for et godt måltid, da du også får plantebaserede proteiner fra kikærter og quinoa. Den karakteristiske dressing passer godt til de søde rodfrugter, og et par hakkede mandler afrunder med et godt knas. En af mine favoritter som efterlader dig med en god mæthedsfornemmelse!
Er du med på en ‘Meatfree Monday’ idag?
Opskriften
1 person
Råkost
- 100 g rødbede
- 75 g gulerod, pastinak eller jordskok
- 35 g quinoa (ukogt vægt)
- 100 g kogte kikærter fra dåse
- 5 stk mandler
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1/2 spsk soyasauce eller tamari
- 1/2 spsk agavesirup
- 1/2 spsk tahin
Fremgangsmåde
Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Skræl og riv rødbede og gulerod og skyl kikærterne. Bland rodfrugter, kikærter og quinoa til en råkost.
Rør de resterende ingredienser til dressingen sammen og hak mandlerne. Hæld dressingen over salaten og drys med de hakkede mandler.