Hver gang jeg køber færdigrørt fiskefars i dagligvarebutikker, bliver jeg skuffet. Fiskefrikadellerne smager kedeligt, er svære at gennemstege på grund af deres høje vandindhold, og så er ingredienslisten ikke særligt indbydende. Kun 52% af farsen består rent faktisk af fiskekød. Resten af farsen består af vand, rapsolie, hvedemel, skummetmælkspulver, kartoffelmel, løgpulver, salt og peber.
Derfor besluttede jeg i sidste uge at give mig i kast med at eksperimentere med at lave mine egne fiskefrikadeller. Hjemmelavede fiskefrikadeller er sundere og smager bedre end både dem, som du kan købe færdige og dem, som du laver af færdigrørt fars.
Da jeg eksperimenterede med opskriften, anvendte jeg rødspættefileter den ene dag og torsk den anden dag. Begge dele fungerede fint og smagte godt. De kan serveres med en grov remoulade, der eventuelt er blandet op med lidt fromage frais for at sænke fedtindholdet en smule.
Opskriften
15 stk.
Forberedelse: 15 min. / Tilberedning: 15 min. / I alt: 30 min.
Ingredienser
- 250 g lys fisk
- 0,5 dl grovvalsede havregryn
- 0,5 dl rugmel
- 1 dl mælk
- 1 lille løg
- 2 æg
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 porre
- 2-3 forårsløg
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Fisken skæres ud i mindre stykker. Kom havregryn, rugmel, mælk, æg, løg, salt og peber i en skål sammen med fisken. Blend med en stavblender til en ensartet masse. Rør derefter finthakket porre eller forårsløg i farsen med en ske. Lad farsen hvile i 15-30 minutter inden, at du begynder at stege fiskefrikadellerne. For at teste om du har puttet nok salt i farsen, kan du starte med at lave en miniature fiskefrikadelle og smage på den. Steg fiskefrikadellerne på en pande i raps-, oliven- eller kokosolie.
Kan fiske frikadellerne fryses ?
Hej Martin
Det kan de i hvert fald 🙂 De skal bare ikke ligge klumpet sammen og skal optøes langsomt.
Mvh Marie
Kan man også lave den i ovnen?
Kalorier pr styk…. hvor stort er hvert styk?
Hej Maria,
Tak for din besked!
Opskriften svarer til 15 stk., så kan man regne det ud sådan 🙂
Kærligst, Caroline.
Super lækre frikadeller, jeg tilføjede 1 enkelt håndfuld gærflager, som giver lidt ekstra smag.