Indeholder reklamelinks
Rimer ordet ‘menstruationscyklus’ på PMS, underlivssmerter og tunge øv-dage, der bare skal overstås? Har du kæmpet i en menneskealder for at finde ud af, hvilken præventionsform, der passer til din krop, og synes du også, det er svært at finde dig til rette i de forskellige faser, der er i en cyklus? Eller var du i virkeligheden slet ikke klar over, at du i løbet af måneden går i gennem forskellige faser både fysisk og psykisk?
Kvinde, kend din cyklus
Jeg har hele tiden haft en anelse om, at det med hormoner og kvindens cyklus var noget, der inderst inde interesserede mig meget. Og jeg har tænkt, at det dybest set er SÅ vigtigt, at vi som kvinder gider at sætte os ind i vores krops måde at arbejde på. Men tanken om selv at opsøge viden om kønshormoner og den kvindelige cyklus bliver hurtigt en tør affære med tunge biologiske forklaringer. Vi har tidligere nævnt cykluseksperten Laura Grubb her på Carrotstick i dette indlæg og jeg har netop været så heldig at komme med på et af hendes online kurser. Med Lauras forløb ‘Kvinde, kend din cyklus’ er det nemlig en helt, helt anderledes oplevelse man får omkring menstruation, cyklus og hvad der ellers relaterer sig til os kvinders hormoner. Man mærker hurtigt, at Laura er en kvinde med et formål – hun vil have alle os kvinder til at se, hvad der er så magisk ved at kunne forstå, hvad vores cyklus egentlig gør ved os, og ikke mindst hvad vi kan bruge den til. Laura har skabt et kvindeligt univers propfyldt med viden og inspiration til den tid på måneden, der pludselig kommer til at give meget mere mening og føles mere naturligt.
Power i at kende sig selv og sin cyklus
Da jeg dykkede ned i ‘Kvinde, kend din cyklus‘ gik det hurtigt op for mig, hvor meget power der er i at kende sig selv helt ind til hormonerne.
Hvor meget power er der ikke lige i at kunne sige til sig selv: “Hey, jeg er i min “nesting” fase lige nu. Der er en helt naturlig grund til, at jeg har mere lyst til at pakke mig ind i min dyne end at tage i byen”? Hvor mange gange slipper jeg ikke for at slå mig selv oven i hovedet, når jeg med ro i maven kan tænke, at der faktisk er en cyklusbestemt grund til, at jeg har mere lyst til en varm gryderet med kikærter end en frisk, grøn salat? Eller at jeg måske tværtimod føler mig sprængfyldt med energi og skal booke kalenderen med svedende spinningtimer i stedet for blid yoga?
Over de næste fire uger deltager jeg i Laura Grubbs online forløb, og her på Carrotstick kan I få en masse viden på området gennem den næste tid. Indtil næste indlæg kan I finde meget mere om Laura Grubbs arbejde på hendes hjemmeside her. Tjek også hendes YouTube kanal, hvor hun deler en masse viden omkring cyklus, hormoner og PMS.
Glæder mig til at dele endnu mere med Jer om dette emne 🙂