Denne roulade med gulerodskagedej og masser af frosting. Det bliver ikke ret meget bedre! Selvom der går 3 timer, fra du påbegynder bagningen, til at du kan sætte tænderne i den, så er det anstrengelserne og ventetiden værd. Det er vigtigt at læse fremgangsmåden grundigt i denne opskrift, da det er én af dem, der kræver lidt ekstra opmærksomhed.
Denne opskrift er fra vores bog “GULERØDDER”
Opskriften
6-8 personer
Tilberedning: 90 min / I alt: 90 minutter + 90 minutters ventetid
Bunden
- 2 medium gulerødder (ca. 150 g)
- 3 stk æg
- 2 spsk olie (fx smagsfri kokosolie, vindruekerneolie eller anden smagsneutral olie)
- 1 dl sukker
- 2,5 dl mel (fx fuldkornshvedemel, mel lavet af fintmalede havregryn, eller hvad du lige har)
- 1/4 tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk ingefærpulver
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 knsp muskmusatnød
- flormelis til at rulle i
- 1 rent viskestykke
Fyld
- 200 g friskost, fx Philadelphia (stuetemperatur)
- 4 spsk smør
- 1 dl flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- evt. lidt citronsaft og citronskal
- evt. grofthakkede valnødder
Næringsindhold
Kalorier
345
Kulhydrat
40g
Protein
7g
Fedt
17g
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175°C og læg bagepapir på en bageplade. Pensl bagepapiret grundigt med smagsneutral olie.
- Skræl gulerødderne og riv dem fint. Slå æggene ud i en stor skål og pisk dem grundigt, så de skummer. Min. 2 minutter. Tilføj olie (hvis kokosolie, smeltes den først) og sukker og rør igen.
- I en anden skål blander du alle de tørre ingredienser: mel, salt, vaniljesukker, bagepulver, ingefærpulver, kardemomme og muskatnød.
- Hæld æggemassen over i skålen med de tørre ingredienser og pisk grundigt. Tilsæt derefter de revne gulerødder.
- Hæld den halvflydende masse op på bagepapiret og fordel med en spatel eller ske, så massen bliver kvadratisk og nogenlunde lige tyk overalt.
- Bag dejen i 10 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn – dejen skal blot lige akkurat være gennembagt og ikke for gylden.
- Mens dejen bager, breder du et rent viskestykke ud på køkkenbordet og fordeler et jævnt lag flormelis ud på viskestykket så det passer nogenlunde til størrelsen af dejen. Spar ikke på dette, da flormelissen sikrer, at dejen kan rulles.
- Når dejen er færdigbagt stiller du pladen ved siden af viskestykket
- Løft med det samme forsigtigt bagepapiret med kagedejen over på viskestykket med hovedet nedad. Gør dette hurtigt, så kagedejen ikke sprækker. Fjern bagepapiret.
- Derfra ruller du kagen sammen til en roulade mens viskestykket stadig sidder på. Lad dejen køle af i viskestykket i min. 1 time
Fyld:
- Rør friskost og smør sammen med et piskeris eller en gaffel. Sørg for, at det er godt blandet sammen.
- Tilsæt flormelis, vaniljesukker og evt. citronsaft og citronskal. Valnødder tilsættes først, når fyldet er fordelt jævnt på kagen, og inden den rulles til den færdige roulade.
- Når kagen er helt afkølet, fordeles fyldet jævnt ud på kagen. Rul derefter rouladen stramt og kom den i et stramt foldet stykke plastfolie for at holde på formen og fugten. Sæt i køleskabet i 30-60 minutter.
- Serveres med et drys flormelis på toppen.